Közlekedésbiztonsági teszt


Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

 

2021-ben, a Kerékpározás Évének keretében nagy hangsúlyt kap a kerékpáros közlekedés, de általánosságban is a közlekedés biztonságosabbá tétele.

Ennek az időszaknak fontos célkitűzése, hogy minden 4-7. osztályos általános iskolai tanuló közlekedési alapvizsgát tegyen idén tavasszal.

A vizsga az eKréta felületén lesz elérhető, amire szintén ezen a felületen elérhető kérdéssorral lehet felkészülni. A diákok a Tudáspróbának március 1-12. között hetente egy alkalommal futhatnak neki, és a sikeresen teljesítő, legalább 80%-os eredményt elérő tanulók névre szóló tanúsítványt kapnak. Amennyiben valakinek nem sikerül teljesíteni a Tudáspróbát március elején, azok számára a tavaszi szünet után, április 19-30. között újra nyitva fog állni a felület. A két vizsgaidőszak között pedig mindenkinek újra lesz lehetősége a gyakorlófeladatok megoldására korlátlan próbálkozási lehetőséggel.

A Tudáspróbához kapcsolódó gyakorlótesztek kitöltésére, valamint a hozzá kapcsolódó segédanyag lementésére már nem csak az eKréta rendszerében, hanem egy publikus weboldalon keresztül is van lehetőség, amely https://ekreta.hu/kozlekedesbiztonsagi_teszt/ címen érhető el.